Skip til hoved indholdet
  Hjem Motionstilbud for voksne Yoga & Pilates

Yoga og Pilates er for alle - uanset alder, helbred og erfaring. Der findes yogaformer for enhver krop og smag - og det er let at komme i gang.

Den dybe vejrtrækning er vigtig for din krop, men den er også rigtig vigtig for dit mentale og psykiske velbefindende. Når du trækker vejret roligt ind gennem næsen, aktiverer du den del af dit nervesystem, som får sindet og kroppen til at slappe helt af.

Læs mere om yoga- og pilateshold nær dig

Yoga er en aktivitet under Asaa Boldklub. Holdet spænder vidt i både alder og køn. Vi er erfarne begyndere og ledes dygtigt af vores instruktør, Johanne, der bor i Dronninglund og har familie i Asaa.

Tidspunkt:

 • Onsdag kl. 18.45 - 19:45

Sted: Asaa Hallen, Møllehusvej 7, 9340 Asaa

Pris: 576 kr,- halvårligt. (Sæsonen løber januar t.o.m juni - og igen fra august t.o.m december.)

Instruktør: Lene Dokkedal, tlf. 40527573

Vil du gerne være med til yoga, så kontakt Lene Dokkedal - eller meld dig ind i Facebook gruppen “Yoga i Asaa boldklub”, hvor du kan finde praktiske informationer. 

Pilates 

Tidspunkt:

 • Tirsdag kl. 18:00 - 19:00

Sted: Salen, Dronninglund Gymnasium

Pris: 650 kr. for hele sæsonen (september-marts)

Kontakt: Stine O Jensen, Tlf.: 23 71 32 74 eller mail: Stineojensen@gmail.com

 

Læs mere om Dronninglund Gymnastikforening her

Yogaens langes stræk løsner dine spændinger. Det giver et energioverskud, som øger dit velbefindende.

Medbring: Måtte og tæppe.

Tidspunkt:

 • Tirsdage kl. 15.00-16.30
 • Tirsdage kl.16.45-18.15

Holdene giver adgang til 26 lektioner over 13 undervisningsgange. Læs mere om opstartsdato og priser på AOFs hjemmeside.

Sted: Søndergades skole, Søndergade 40, 9700 Brønderslev

Instruktør: Aase Vadskær

Yoga for dig, der ønsker at berolige krop og sind og opnå større smidighed og kropslig velvære. Eller for dig, der har nogle fysiske skavanker, en følelse af stress og spekulationer eller har en alder, hvor du gerne vil styrke kroppen på en hensyntagende måde.

Der vil være liggende længere yogastillinger (Yin Yoga), rolige siddende yogaserier og korte, blide stående flows. Timen vil indeholde åndedrætsøvelser, øvelse i tilstedeværelse (mindfulness), og afsluttes med guidet meditation eller en længere meditativ Yoga Nidra (”yogisk søvn”). Underviseren er Søren Toft Hansen.

Medbring selv yogamåtte og yogablokke 

Tidspunkt:

 • Torsdage kl. 11:30-13.00 (hold øje med FOFs hjemmeside for holdstart)

Sted: Brønderslev Hallen, Knudsgade 15, 9700 Brønderslev

Kontakt: FOF Vendsyssel tlf. 70255050

I power flow yoga er der fokus på at både musklerne og den mentale styrke især musklerne omkring rygsøjlen og maven er i arbejde (coremusklerne). Der er kun få pauser, og vi ”flyder” igennem en række stillinger. Altid i takt med åndedrættet. Vi får både får sved på panden og udfordret vores fysiske og mentale udholdenhed. Timen sluttes altid med meditation. Når både krop og sind er træt, kan det være lettere at finde roen i meditationen.

Power flow yoga er for alle. Der er forskellige sværhedsgrader af de mest udfordrende stillinger. Ideen er at finde grænsen for sin fysiske og mentale formåen, men aldrig gå over den. Derfor er det i power yoga udtryk for styrke at lytte til sin krop og give sig selv de nødvendige pauser undervejs.

Medbring yogamåtte, yogablokke tøj, du kan svede i, drikkedunk og et godt humør.

Tidspunkt:

 • Mandage kl 19-20:30 (hold øje med FOFs hjemmeside for holdstart)

Sted: Brønderslev Hallen. Knudsgade 15, 9700 Brønderslev

Kontakt: FOF Vendsyssel - tlf. 70255050

Yogaforløbene i yogasalen på Nygårdsminde Vingård er tilrettelagt under overskriften "God yoga for alle". Som deltager på et yogahold, bliver du guidet gennem helt enkle bevægelser og enkle yogastillinger i et roligt tempo.

"Vil du gerne prøve yoga, men er du bange for at du ikke kan følge med?. Udfordringerne drejer sig som regel ikke så meget om yogastillinger, men om tempoet og overgangene mellem stillingerne. Alder skader eller hvor stor man er, kan være svært at forene med de 'akrobatiske'  bevægelser, hvis det går for stærkt. Det er virkelig ærgerligt, for det er muligt for de allerfleste at dyrke god yoga. Derfor er har jeg sammensat yogaforløb for henholdsvis kvinder og mænd i et roligt tempo og uden krævende overgange."

Instruktør: Gitte Lunde Andresen, International certificeret yogalærer og lægeeksamineret sundhedsvejleder.

Tidspunkter:

 • Yogahold for kvinder
  - søndage kl. 8.45-10.15
  - tirsdage kl. 17.00-18.30.

 •  Yogahold for mænd - Yoga, netværk og gin. Et trænings- og netværksfællesskab for erhvervsaktive mænd.
  - mandage kl 17-18.45

Sted: Nygårdsminde Vingård, 'OASEN', Tolstrupvej 102, 9700 Brønderslev.

Yoga

Tidspunkt:

 • Tirsdag kl. 16:00 - 16:50

Sted: Sal 3 i Dronninglund Hallerne, Rørholtvej 18. 

Instruktør: May-Britt Lund

Læs mere om aktiviteterne i Dronninglund Motionscenter her

Tidspunkt:

 • Onsdage kl. 20-21

Sted: Aktivitetssalen i Stenum Hallen 

Kontakt: Anne Schannong Juul, Tlf: 2096 9745

Læs mere om TSI her

Vi har fokus på det som er vigtigt i  forhold til de udfordringer man står i som kræftramt.
Gener efter behandling, tanker, følelser og usikkerhed om fremtiden skaber stress i kroppen, som igen kan føre til spændinger, tankemylder, angst, uro, smerter eller søvnbesvær. Med blide yogaøvelser, åndedrætsteknik og afspænding skaber vi balance mellem krop og sind.

Vi øver os i at være til stede i dette øjeblik og skaber ro i nervesystemet, så krop og tanker kan slappe af og dermed styrke vores fysiske og mentale sundhed. Alle der er eller tidligere har været ramt af kræft kan deltage og øvelserne tilpasses den enkelte.

Kurset er i samarbejde med Kræftens Bekæmpelses lokalafdeling i Dronninglund. Din deltagerpris er nedsat, da Kræftens Bekæmpelse bevilliger et tilskud på kr. 100,- pr. kræftramte kursist.

Medbring: Egen måtte, tæppe, blokke bælter mm.

AOF udbyder to forskellige hold.

Tidspunkt:

 • Tirsdage kl. 14.00-15.30
 • Tirsdage kl. 15.45-17.15

Tilmelding til holdene giver adgang til 24 lektioner over 12 undervisningsgange. Læs mere om opstartsdato og priser på AOFs hjemmeside.

Sted: AOF Vendsyssel - Hjallerup, Søndergade 31, 9320 Hjallerup

Instruktør: Susanne V. Thomsen

 

En blid meditativ yogaform, der handler om at spænde af, give efter og strække bindevævet. Bindevæv findes overalt i kroppen og er støttevæv for knogler, muskler, led, sener og organer. Vi bliver 3-5 min i stillingen og lader tyngdekraften og roen skabe eftergivenhed i både krop og sind. 

Når musklerne afslappes og åndedrættet falder til ro, vil du mærke hvordan du langsomt giver slip på dit sind. Du vil mærke din krops behov, udfordringer og begrænsninger og dermed opnå større kropsbevidsthed og velvære.

Alle kan deltage, da vi tager udgangspunkt i og hensyn til at kroppe er forskellige. 

Medbring: Egen måtte, tæppe, blokke bælter mm.

Tidspunkt:

 • Tirsdage kl. 17.45-19.15

Holdet giver adgang til 24 lektioner fordelt på 12 undervisningsgange. Læs mere om opstartsdato og priser på AOFs hjemmeside.

Sted: AOF Vendsyssel - Hjallerup, Søndergade 31, 9320 Hjallerup

Instruktør: Susanne V. Thomsen

Undervisningen er tilrettelagt ud fra de styrker og udfordringer mænd generelt har og tonen er lidt mere fri.
Yoga er et godt supplement til almindelig træning og sport, og vi arbejder med at fordybe kontakten til kroppen, åndedrættet og os selv gennem stræk-, balance- og styrkeøvelser.

Vi øver os I at mærke efter og stå ved vores krops begrænsninger, ånde dybt ind i strækkene, få sved på panden og slutter af med en dejlig afspænding.

Alle kan deltage, da vi tager udgangspunkt i og hensyn til at kroppe er forskellige.

Medbring: Egen måtte, tæppe, blokke bælter mm. 

Tidspunkt:

 • Tirsdage kl. 19.30-21.00

Holdet giver adgang til 24 lektioner fordelt på 12 undervisningsgange. Læs mere om opstartsdato og priser på AOFs hjemmeside.

Sted: AOF Vendsyssel - Hjallerup, Søndergade 31, 9320 Hjallerup

Instruktør: Susanne V. Thomsen

Første del er Qi Gong. En Kinisisk træningsform, hvor alle kan være med. "Øvelserne til et langt liv" bliver de kaldt. Det foregår med langsomme bevægelser næsten i slowmotion. Med smil og fokus på åndedrættet kommer du helt ned i gear. 

Anden del er blide Yin yoga stræk med fokus på smidighed. Du kan forbedre bla. din balance, koncentration, koordination og fokus. Det er meget afstressende, godt for krop og sind.

AOF udbyder to forskellige hold.

Tidspunkt:

 • Tirsdage kl. 8.30-10.00
 • Tirsdage kl.10.15-11.45

Holdene giver adgang til 26 lektioner over 13 undervisningsgange. Læs mere om opstartsdato og priser på AOFs hjemmeside.

Sted: AOF Vendsyssel - Hjallerup, Søndergade 31, 9320 Hjallerup

Instruktør: Iben Frederiksen

Body & Mind 

Timerne vil tage udgangspunkt i Hatha yoga, som er den traditionelle yogaform, hvor man har fokus på 1 øvelse ad gangen, men der vil også være øvelser med flow og styrke, så pulsen kommer op og vi bliver stærkere. Alle timer sluttes af med en dejlig meditation.

Body and Mind er for alle, som gerne vil gøre noget godt for sig selv, både fysisk og mentalt eller bare er nysgerrige på hvad yoga er.
Undervisningen foregår i et roligt tempo, så alle kan være med.

Du skal selv medbringe et tæppe og evt. en varm trøje/strømper. Der er måtter, yogablokke og stropper, men du må naturligvis gerne medbringe dit eget udstyr.

Tidspunkt:

 • Mandag kl. 19:45 - 21:00

Sted: SparV hallen, Sdr. Ringgade 83

Pris: 500 kr. for hele sæsonen (uge 37-12)

Kontakt: Dorthe Hoppe, instruktør. Tlf.: 21 62 76 29

Læs mere om Jerslev-Sterup IF her

Yoga er den perfekte træningsform, fordi du får trænet hele kroppen. 

I Hatha Yoga holder vi stillingerne i længere tid ad gangen og udfører dem i et roligt tempo med fokus på bevægelsen og åndedrættet, så alle kan deltage uanset fysisk form. Yoga giver en stærk og harmonisk krop og samtidigt styrker sindet, stimulerer fordøjelsen og sætter gang i blodcirkulationen. 

Bemærk: Medbring egen yogamåtte, et tæppe eller lagen og en pude.

AOF udbyder to forskellige hold.

Tidspunkt:

 • Onsdage kl. 16.00-17.30
 • Onsdage kl. 18.30-20.00

Tilmelding til holdene giver adgang til 12 lektioner over 6 undervisningsgange. Læs mere om opstartsdato og priser på AOFs hjemmeside.

Sted: Rørholt Gl. skole, Mejerivej 1, Rørholt, 9330 Dronninglund

Instruktør: Natalia Hernandez

 

Brønderslev Kommune
Ny Rådhusplads 1
9700 Brønderslev

Morten Borregaard Poulsen
Tlf.: 9945 4449
Morten.Borregaard.Poulsen@99454545.dk 

Links

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback